Jerrel Brunst

Case Kindertelefoon

Een plek waar kinderen gratis en vertrouwelijk kunnen praten over gevoelige onderwerpen

Kindertelefoon

De Kindertelefoon is een Nederlandse organisatie die kinderen en jongeren een veilige en anonieme plek biedt om te praten over hun zorgen, problemen en vragen. Kinderen kunnen telefonisch of via chat contact opnemen met getrainde vrijwilligers voor een luisterend oor, advies of informatie. De Kindertelefoon behandelt diverse onderwerpen, variërend van pesten en vriendschap tot gezinssituaties en gevoelens. Het hoofddoel is om kinderen te ondersteunen, hen een stem te geven en hen te helpen bij het vinden van oplossingen voor hun problemen.

Project Requirements

  • Uniek speels ontwerp
  • Sollicitatieformulieren
  • Chat integratie
  • Forum integratie

Technieken

PHPCodeigniterMySQLVanillaJSjQuery

Project omschrijving

De website van de Kindertelefoon moest in een nieuw jasje gestoken worden. De wens was een uniek en speels design dat aantrekkelijk is voor kinderen. Het doel was om een omgeving te creëren waar kinderen zich direct op hun gemak voelen en aangemoedigd worden om contact op te nemen wanneer ze hulp of advies nodig hebben. Hierbij was het belangrijk dat de website niet alleen visueel aantrekkelijk zou zijn, maar ook functioneel en gebruiksvriendelijk.

Aan mij was de taak om de eerste module op de homepage te ontwikkelen. Deze module moest niet alleen visueel aantrekkelijk en functioneel zijn, maar ook eenvoudig beheerbaar vanuit het contentmanagementsysteem (CMS). Dit hield in dat de module flexibel moest zijn, zodat de beheerders gemakkelijk content konden toevoegen, wijzigen en verwijderen zonder technische kennis te vereisen.

Naast deze module heb ik ook een aantal kleine componenten ontwikkeld. Deze componenten varieerden van interactieve elementen zoals knoppen tot informatieve widgets die extra functionaliteit aan de site toevoegden. Elk van deze componenten werd ontworpen om naadloos te integreren met het CMS, zodat de beheerders volledige controle hadden over de content en het uiterlijk.

Uitdagingen

De grootste uitdaging van dit project was om de eerste module op de homepage volledig beheerbaar te maken. Dit betrof zes blokken (gezamenlijk waren die full-screen) die allemaal individueel aanpasbaar moesten zijn. Bij hoveren over een blok verschijnt er een overlay met extra content. Het was een spannende taak om de grootte van de overlay, de inhoud en het slide-in effect volledig beheerbaar te maken via het CMS.

image
image

Hulp nodig bij jouw project?

Als je met freelancers samen werkt, kan ik jou helpen met jouw project.