Jerrel Brunst

Case Spotta

Spotta bereikt iedere week miljoenen huishoudens via de brievenbus.

Spotta

De meeste mensen kennen de reclamefolders van Spotta wel.
Iedere week bezorgen 21.000 bezorgers van Spotta folderpakketten, brievenbusreclame en huis-aan-huiskranten door heel Nederland.

Project Requirements

  • Een strak en geordend ontwerp.
  • Bezorger aanmeldformulier dat niet alleen functioneel is, maar tevens een goed doordachte UI/UX heeft.

Technieken

PHPCodeigniterMySQLVanillaJSjQueryVueJSVuex

Project omschrijving

Spotta's website was klaar voor een vernieuwing, en voor deze taak werd de hulp ingeroepen van Webavance B.V., waar ik momenteel werkzaam ben. De website van Spotta, bekend om zijn uitgebreide aanbod van folders en aanbiedingen, had behoefte aan een modernisering om beter aan de verwachtingen van de gebruikers te voldoen en om de concurrentie voor te blijven.

De hoofdverantwoordelijkheid van de ontwerper was om een gestroomlijnd en uitstekend functionerend design op het gebied van UI/UX te creëren. Het doel was om de gebruikerservaring te verbeteren door een intuïtieve en visueel aantrekkelijke interface te ontwikkelen die gemakkelijk te navigeren is en die de gebruikers snel naar de gewenste informatie leidt.

Mijn rol in dit project was cruciaal en omvatte verschillende taken. Een van mijn belangrijkste verantwoordelijkheden was het creëren stylen van bepaalde modules op de website.

Een andere belangrijke taak die mij werd toegewezen, was het ontwikkelen van het Bezorger Aanmeldformulier. Dit formulier is een essentieel onderdeel van de website, omdat het potentiële bezorgers de mogelijkheid biedt om zich eenvoudig aan te melden. Voor de bouw van dit formulier maakte ik gebruik van VueJS en Vuex. VueJS is een progressief JavaScript-framework dat wordt gebruikt voor het bouwen van gebruikersinterfaces, terwijl Vuex een state management-patroon en bibliotheek is voor Vue.js-applicaties, wat helpt bij het efficiënt beheren van de applicatiestatus.

Uitdagingen

Deze opdracht was vrij probleemloos. Hoewel je als ontwikkelaar altijd wel kleine obstakels tegenkomt, waren deze niet noemenswaardig.

Aanpak & oplossingen

Vanwege een strakke deadline moest ik bepaalde beslissingen nemen om het bezorger aanmeldformulier op tijd te voltooien. Een van deze beslissingen betrof het optimaliseren van het proces door meer gebruik te maken van HTML-validatie, in plaats van uitsluitend te vertrouwen op server-side validatie errors.
Belangrijk om te vermelden is dat de gegevens wel nog steeds via de API worden gecontroleerd. Echter, de API stuurt slechts foutstatuscode als de ingediende gegevens onjuist zijn.
Na de eerste release is er uiteindelijk wel gekozen voor een beter form validatie.

image
image

Al met al is dit project succesvol verlopen en heeft het geleid tot meer werk.

Hulp nodig bij jouw project?

Als je met freelancers samen werkt, kan ik jou helpen met jouw project.