Jerrel Brunst

Case Terborg Zorg

Terborg Zorg levert zorgpersoneel en biedt zorgopleidingen aan

Terborg Zorg

Terborg Zorg is gespecialiseerd in het leveren van zorgpersoneel. Daarnaast bieden ze ook zorgopleidingen aan. Voorheen waren terborgzorg.nl en terborgopleidingen.nl 2 aparte websites.
Terborg Zorg wou hier 1 website van maken. 1 platform waarop alle diensten worden aangeboden.

Project Requirements

  • Webshop om opleidingen/cursussen aan te schaffen
  • API koppeling met RecruitNow voor het ophalen van vacatures en om te solliciteren
  • Inschrijven voor de nieuwsbrief (mailchimp)
  • Nieuws berichten (beheerbaar)
  • Video header
  • Strak design met effectjes
  • CMS

Technieken

PHPCodeIgniterMySQLReact

Project omschrijving

Terborg Zorg stond voor de uitdaging om een volledige vernieuwing van hun online aanwezigheid door te voeren. Dit omvatte niet alleen een frisse look voor hun website, maar ook de integratie van al hun diensten op dit nieuwe platform. Ik nam deze opdracht aan in samenwerking met een ontwerper, onder mijn eigen KvK-registratie.

Uitdagingen

Bij het bouwen van een website met zulke specifieke vereisten kom je altijd uitdagingen tegen. Dankzij mijn uitgebreide ervaring kon ik dit project effectief managen en alle obstakels overwinnen.

Projectmanagement

Over het algemeen verliep het projectmanagement soepel. De belangrijkste uitdagingen deden zich voor tijdens de interactie met externe partijen, terwijl de samenwerking met Terborg Zorg zelf zonder problemen verliep.

Technische Uitdagingen

Op technisch gebied waren er verschillende uitdagingen te overwinnen. Een van de eerste stappen was het ontwikkelen van een nieuw geschikt CMS dat voldeed aan de eisen van een klant van dit kaliber. Mijn eerder ontwikkelde CMS voldeed niet aan de vereiste standaarden op het gebied van UI/UX.

Na zorgvuldige overweging koos ik voor het PHP-framework CodeIgniter vanwege de flexibiliteit ervan, vooral omdat op dat moment nog niet duidelijk was waar de website gehost zou worden. CodeIgniter kan zelfs draaien op shared hosting, wat het een betrouwbare keuze maakte voor dit project. Voor een optimale gebruikerservaring bij het beheren van pagina's koos ik voor React, omdat dit framework goed te integreren is in bestaande websites en extra dynamiek kan toevoegen om de UX te verbeteren.

Nadat deze technische basis was gelegd, kon ik de overige functies van de website vlot ontwikkelen en implementeren.

Deadlinebeheer

Bij het volledig zelf bouwen van een project van deze omvang is een gedegen planning cruciaal, vooral met een strakke deadline. Gelukkig kon ik de deadline halen dankzij een zorgvuldige planning en efficiënte uitvoering. De livegang van de website werd echter vertraagd door externe factoren die buiten de ontwikkeling van de website zelf lagen.

Door mijn aanpak en technische keuzes kon ik niet alleen de uitdagingen effectief aanpakken, maar ook een website leveren die voldeed aan de verwachtingen van Terborg Zorg.

image
image

Hulp nodig bij jouw project?

Als je met freelancers samen werkt, kan ik jou helpen met jouw project.